
Darach Ùhr….betyder ny ek och det känns verkligen på den whiskyn att den blivit lagrad på fat gjort av ny ek.
Whiskyn är inbjudande ljust kopparfärgad med visst rödgul instick
Känns som en yngre whisky…dock med en stor fatkaraktär vilket motsäger det yngre påståendet, ek, ljung, vanilj torkad frukt (sherryfat?) och smörkola slåss om uppmärksamheten, smaken…len, ”fatig”, kanderat socker, nötig, salt…skumbanan?
Lång eftersmak som är svårplacerad, sherryn försvinner och kommer istället att övergå i en hård fatkaraktär (jmfr. Mackmyra Reserve), viss spritighet, destillerikaraktären finns där men övervinns återigen av fatkaraktären…lagrad ost?
En trevlig whisky som kommer tilltalar de flesta, en mild och gemytlig karaktär gör den enkel men samtidigt komplex nog att få ”nördarna” att överanslysera och felaktig döma den både negativt och positivt.
Helt klart en whisky som kommer ingå i vårt whiskyhylla, tyvärr finns den inte i SE men är det någon som är intresserad så går det med stor säkerhet att ordna